Poğaça Vazgeçilmeziniz İse Farklı Lezzetteki Poğaçalar İle Tanışma Zamanı
Çocukluğumda, poğaça fırınımızdan, kokusu mutfağımızdan eksik olmazdı. Çok severek yerdik anne poğaçasını. Çoğumuz, annemizi güzel yemek yapabilmek için idolümüz belledik. Her zaman, yemek ile ilgili bir sorunumuz olduğunda ona danıştık. İnternet hayatımıza girince, annemize daha seyrek danışır olduk kabul ediyorum. Ama pratik tarif ihtiyacında, her daim aradığımız annemizdi. Ben, artık annemi arama şansına sahip değilim ve pratik tariflere ihtiyacım var.
Ufak bir kafe işletiyorum ve müşterilerime çok farklı şeyler sunmam gerekiyor. Sürekli araştırıyorum, internette geziyorum. Gün içinde epey mesai harcıyorum. Farklı tarifler için, yaptığım araştırmaların sonu genelde hüsran ile sonuçlanıyordu ta ki düne kadar. Lezzet.com.tr adında çok farklı bir yemek sitesi düştü ekranıma ve aradığımı buldum. Her derde deva çok farklı tarifler var. Öncelikle, tarifler çok güzel kategorize edilmiş, klasörlere ayrılmış ve aradığınızı kolay bulabiliyorsunuz.
Hamur işi tarifleri, peynirli tarifler, meyveli tarifler, dondurmalı tarifler, sandviç tarifleri, çay saati tarifleri, tatlı tarifleri, pasta tarifleri, kek tarifleri ve hatta sos tarifleri kafe sahibi birisi olarak beni çok mutlu etti. Yaz aylarında olduğumuz şu günlerde meyveli tarifler, menüde olması gerekenler arasında yer alıyor. Müşterilerim için hem hafif, hem güzel lezzetler bulmam için bu tarifler cennet gibi geldi.
Örneğin, kivili penna cotta,  dolgulu çıtır armut, ayvalı crumble, çilekli yoğurt bar, meyve şöleni, karamelize elmalı pancake, elmalı kup, erikli iki renkli muhallebi, kırmızı meyveli pavlova, şeftalili mus, kayısı peltesi, kirazlı ve karadutlu milföy tart gibi çok lezzetli ve çeşitli tariflere ulaşabiliyorsunuz. Sitede gezinmeye devam ederken, çok daha güzel ve beni eskiye götüren tariflerde buldum. Annemin hiç unutamadığım poğaçalarını, kafemde yapmaya çalışıyordum ve satış için farklı lezzetler arayışında olduğum bu zamanda, bu güzel sitede hiç bilmediğim çok farklı poğaça tarifleri ile karşılaştım Örneğin, nişastalı anne poğaçası, çelenk poğaça, bol peynirli pratik calzone,  çiçek poğaça gibi birbirinden güzel poğaça tarifleri için bu siteyi şiddetle tavsiye ederim.

0 Yorumlar

View My Stats