Cupcake Tarifi




Merhaba herkese
Bugün sizlere cupcake tarifi vereceğim. Daha öncede bahsetmiştim bizim evde en çok kakaolu ve çikolatalı lezzetler seviliyor ve bende bu tarz şeyleri yapmaktan daha çok zevk alıyorum.
Görseldeki cupcake i oğlumun doğum günü için yapmıştım ve hem çocuklardan hem konuklarımdan tam not aldım. Çok tarif isteyen olunca da tüm takipçilerimle paylaşmak istedim. Aslında cupcake kalıpları bunlar değil ama o sırada bulamamıştım o yüzden kek kalıplarında pişirmek ve sunmak zorunda kaldım. Hatta çocukların kolay yemesi için aşırı kremalı da yapmadım.

Malzemeler

4 yumurta
1.5 bardak şeker
1.5 bardak süt
yarım bardak sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 bardak un(bazen çok cıvık gelebiliyor unun yapısından o zaman ekleme yapabiliyorum)

önce şeker ve yumurtaları çırptıktan sonra tüm malzemeleri robotta çırpıyorum kaşık kaşık (yarısına gelecek şekilde) kaplara paylaştırıyorum.

İçerisine fırından çıkınca (ılıkken )sıkmak için hazır çikolata sosu gerekiyor. Bu tabi sizin zevkinize kalmış.

üzeri için kremamıza gelince krem şanti tek başına çok yağlı geldiği için evde krema yapıyorum krem şanti ile çırpıp kullanıyorum.

Krema için
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kakao

şeker süt  kakao ve unu çırparak pişiriyorum. Koyulaşınca altını kapatıp kaymak tutmaması için tereyağını ekleyip çırparak soğutuyorum. Yeterli soğuluğa erişince krem şantimi de katıyorum biraz daha buzdolabında bekletip keklerimi süslüyorum. Afiyet olsun


0 Yorumlar

View My Stats