Merhaba Herkese
Uzun bir süredir yazmak istediğim bir çok şeyi kafamda hazırlamış olmama rağmen bir türlü klavyeye dökememiştim. Çünkü içinde bulunduğumuz şartlar ve yaşadığımız olaylar umutsuzluğa itmişti beni. Normalde her şeyden çok çabuk mutluluk çıkartabilen birisiyim ama Vatanım söz konusu olunca hiçbir şey umuduma yetmedi. Bugün ise karar verdim ve 2 hafta önce yazmak istediğim yazımı kafamı toplayabildiğim ölçüde yazacağım.




Bugün sizlere çok özel bir isimden bahsedeceğim. Belki çoğunuz tanıyorsunuzdur. Bazılarınız da  daha önce blogumda kitaplarını yorumladığım bu özel ismi hatırlayacaklardır; Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt beyden bahsedeceğim sizlere. Yazıma başlamadan önce bu yazımı reklam  amaçlı değil tamamen kişisel sevgim, ilgim, sempatim ve ihtiyacı olan tüm arkadaş ve dostlarımın faylanması için hazırladığımı da belirtmeliyim.

Öncelikle kimdir Kunter Kurt ?Kendim bildiğim kadarıyla belki eksik olabilir diye Norokey sitesinden aldığım özgeçmişini sizinle paylaşıyorum.


1966 yılında doğan  KUNTER KURT, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Bölümü mezunudur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında ŞANLIURFA’da düzenlenen AİLE EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİCİ EĞİTİMİ seminerini bitirmiştir.
2006 yılında, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinde 1. 200’den fazla tutuklu ve hükümlüye stres-öfke kontrolü ve kişisel gelişim eğitimleri ve 2015 yılında Antakya E tipi kapalı Cezaevinde 250 kişiye duygu kontrolü eğitimi vermiştir.
2007 yılında Avrupa Birliği projesi kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk Yerel Hizmet Sen ve Mersin Toroslar Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen YEREL DÜZEYDE YENİLEŞME ve GELİŞMEDE SOSYAL DİYALOG PROJESİ’nde Kişisel Gelişim Uzmanı olarak görev yapmıştır. 21-24 Nisan 2008 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti BAŞBAKANLIK ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ’ne Kıbrıs’ta beden dili, liderlik, zaman yönetimi, stres ve öfke kontrolü eğitimleri vermiştir.
Tüm ulusal TV kanallarında eğitim programlarına devam etmektedir. Sahibi bulunduğu NÖROKEY KİŞİSEL GELİŞİM VE KURUMSAL DANIŞMANLIK MERKEZİ, 2011 yılında Akdeniz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik kapsamında Mesleki Eğitim Kurumlarının Avrupa’da gözlemlenmesi ile Avrupa Birliği Projesinde katılımcı ortak olarak yer almıştır. 
Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Türk İş ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile ortaklaşa hazırlanan “UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ” kapsamında Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek’li gençlere, 2010- 2011 yıllarında Beyni Etkin Kullanma ve Verimlilik eğitimleri vermiştir.
Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yerel belediyeler ile birlikte “Okullarda Şiddeti Önlemeye Yönelik” projede, 2 yıl süre ile Davranış Bilimleri Uzmanı olarak görev yapmıştır.
2013 yılında, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Muhabere Temel Kursu”’nda eğitmen olarak görev almıştır.
İş dünyasında vermiş olduğu Stres ve Öfke Kontrolü, Kriz Yönetimi, Motivasyon, Verimlilik, Liderlik Stratejileri, Psikolojik Satış ve Pazarlama Teknikleri, Özgüven, Kariyer Planlaması, Etkili Yöneticilerin Psikolojik Davranış Kalıpları, Pazartesi Sendromu, Duyguları Yönetme, Hedef Belirleme ve Problem Çözme Teknikleri gibi eğitimleri ile de birçok farklı bilgi ve teknikleri harmanlayarak transfer eden bir uzmandır.
1972 yılında başladığı yüzme hayatını 1985 yılına kadar sürdürmüş, 1984 yılında Çanakkale Boğazı’nda düzenlenen yüzme maratonunda Türkiye’nin ilk üçü arasına girmiştir. Kelebek ve serbest stilde birçok birincilikler elde etmiştir. Kunter KURT, 3 yıldız BALIKADAM ve GÜMÜŞ CANKURTARAN belgesine sahiptir.
Milli takımlarda uzman eğitmen olarak görev almıştır. Türkiye’de ilk defa uzakdoğu sporlarında NLP tekniklerini kullanan KURT, ilk çalışmasında MUAY-THAI milli takımıyla 2005 yılında, TAYLAND’ın başkenti BANGKOK’daki dünya şampiyonasında DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU yaşamış ve dönemin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve spor otoriteleri tarafından ödüllendirilmiştir.
Siyah Kuşak 6. DAN ve profesyonel yakın dövüş uzmanı olan Kunter KURT, 1.000’den fazla sporcu yetiştirmiştir. Türkiye genelinde gerçekleştirdiği seminerlerle 2 milyon'u aşkın kişiye eğitim veren uzman Kunter KURT, aynı zamanda “Duygu ve Davranışlarımızın Patronu Olmak” “Kendime Doğru Yürüyorum” “Cebinde Olmayıp Yüreğinden Verenler” “Sözün Özü” “Küllerinden Yangın Çıkaranlar” adlı kitaplarının da yazarıdır.
İşte böyle hayatını insanlara adayan ve bilginin zekatını her daim veren bir insan Kunter bey. Yıllar önce gerek tv den gerekse youtube kanalından videolarını izlerdim. Anlattıklarını dikkatle dinlerdim ve hayran kalırdım. Hani hemen hepimizin hayatta bazı idolleri vardır benim hayatım boyunca hayranlık duyduğum 5 isimden birisiydi Kunter bey. (ilki Peygamber efendimiz ikincisi Atatürk ve diğer isimler de bana kalsın )
Birçok kişisel gelişim yazarı var ülkemizde de yurt dışında da. Hemen hepsini takip etmeye çalışıyorum ama benim sevmem ve benimsemem için en büyük kriter yazdıklarının anlaşılabilir, yaşanabilir ve uygulanabilir olması. Hatırlarsınız secret döneminden hemen hepimiz okuduk bu kitabı kaç kişi ideallerine kavuşabildi :))
İşte benim için yazılanlar ve anlatılanlar gerçeğe uymalı ve en önemlisi çocuk gelişimi konusunda öğüt verecek kişinin bu yazdıklarını başarıyla uygulamış olması gereklidir. Kunter beyin yazdıklarını dönem dönem ihtiyacım oldukça çıkartır tekrar okurum bazen izlediğim videoları tekrar izlerim en çok motivasyona ihtiyacım olduğu zamanlarda bunları hatırlar ve kendimi telkin ederim. Kunter beyin çok göz önüne çıkartmasa da dünyalar tatlısı ve çok başarılı bir kız çocuğu var Allah yolunu ve bahtını açık etsin. Kunter beyi sevmem ve benimsememde anlattığı yöntemlerin hemen hepsini kendinin kullanmış ve kullanıyor olmasının rolü çok büyük. Tabi bir diğer büyük etmen ise kalbinin de en az yüzü kadar güzel olması.
Geçen sene çok ama çok sıkıntılı olduğum bir gün telefonum çaldı ekranda Kunter bey yazıyordu büyük bir şaşkınlıkla açtım önce doğumgünümü kutladı sonra paylaşımlarımdan ve sanırım yaydığım negatif enerjiden (ki uzman olmak böyle bir şey herhalde dedim ) benim stresli olduğumu hissettiğini anlattı. Yaklaşık yarım saatlik bir konuşma sonrasında ben tabiri caiz ise başka boyuta geçtim :)
Hani bazı evler vardır içerisine girdiğinizde huzur dolarsınız anne-babamızın evi gibi, kardeşlerimizin ya da çok sevdiklerimizin evi gibi. Ben Mersine gittiğimde eşime ben Kunter beye gitmek istiyorum dedim. Eşimde Kunter beyin işi başından aşkın sana nasıl vakit ayırsın ki dedi. Olsun ben çok istiyorum dedim. Kunter beyi rahatsız etmemek için sekreterini aradım kim arıyordu dedi kendimi tanıttım ardından  Kunter beyin çok yoğun olduğunu anlattı. Çok üzülmüştüm ama anlıyordum da. Ancak daha aradan iki dakika geçmeden Kunter bey aradı Norokeyi tarif etti ve mutlaka bekliyorum dedi ne kadar sevdiğimi anlatmama gerek yok sanırım. Kaç kişi idolü olan biriyle tanışma fırsatı yakalar ki. Bürosuna geçtik ilk karşılaşma anı çok önemlidir ki bunun için ben makinemi hazırladım ne kadar pozitif karşılandığımızı anlatmama gerek yok sanırım fotoğraf her şeyi anlatıyor. İşte ben de o büroda huzur doldum tıpkı annemin kardeşimin evi gibi.

Ardından dolu dolu bir sohbete başladık. Sadece ben değil eşim bile oradan hiç ayrılmak istemedik o kadar güzel anlatıyordu ki Kayra ve Mirza bile can kulağı ile dinliyordu. Bu arada eşim ve benim şaşırdığımız bir diğer nokta Maşallah diyerek yazıyorum Kunter beyin 50 yaşında olması ki inanın ekranlarda ve fotoğraflarda çok daha fazla gözüküyor yüz yüze en fazla 30 gösteriyor .

Ardından sohbet ederken Kunter bey bizlere Mersinin meşhur yemeği tantuni getirtti. İtiraf ediyorum yerken çok mahcup olsam da hayatım boyunca yediğim en güzel tantuniydi :)

 Daha sonrasında da Kunter bey anlattı büyük bir hayranlıkla ben dinledim.

 Kunter beyin fotoğraflarına bakarken


 Kayranın ilk defa kendi isteği ile fotoğraf çekmek istediğini gördüm. Bir baktım Kunter beyle selfie yapıyor. O zaman anladım ki Kunter beye sadece beni değil çocuklarım da hayran kaldılar. Zaten anlattıklarını can kulağı ile dinlemelerinden belliydi ama bu selfie den sonra tamamen emin oldum.





Ardından büyük bir mutlulukla oradan ayrıldık. Allah yolunu açık etsin Kunter beyin her zaman kendisine de dediğim gibi İyi ki varsınız ve iyi ki sizi tanıma imkanını Allah bana nasip etti.

 Arkadaşlarım takipte kalın.
Allah nasip ederse büyük bir sürprizle döneceğim 




1 Yorumlar

  1. Kunter bey gibi değerli birisini kelimelerle anlatmak zor ama çok güzel yazmışsın aşkım eline sağlık. Biz aç değiliz dedikçe ben yörük çocuğuyum birşeyler yedirmeden bırakmam deyişini hiç unutamıyorum. İyi ki varsınız Kunter hocam...

    YanıtlaSil

View My Stats