Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

2016 yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte güneş gözlüklerinin sezonu açıldı. Kendine daha çok yakışan bir güneş gözlüğü almak isteyenler veya sadece bu yılın trendlerine uygun yeni bir parça arayanlar için en uygun güneş gözlüğü nasıl seçilir konusunu inceliyoruz.

Çerçevenin yüz ölçüsüne oranı: Görünüşten daha fazlasına dikkat etmek için çerçevenin yüzünüze uzun süreli kullanımlarda bile rahatsızlık vermeyecek şekilde nasıl seçileceğine dikkat etmek gerekiyor. Yüze büyük veya küçük gelen gözlükler yüzde baskı hissi oluşturur, burna veya yanaklara oturarak iz kalmasına sebep olur. Çerçeve, kaşlarla aynı hizada veya kaşlar yukarıda kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Gözlük sapları kulak arkasında gözlüğün ağırlığı burna yüklenmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Eğer gözlük taktığınızı hissetmiyorsanız ayarlama ideal ölçüde yapılmış demektir.

Yüz biçimine uygun model seçme: Temel olarak gözlük çerçevesinin yüz şekline zıtlık teşkil etmesini prensip olarak ele alabiliriz.
Yuvarlak yüz biçimi olanlar daha köşeli, yüz hatlarının biraz dışına taşan, sivri modeller tercih edebilir. Burun kısmında yüksek köprülü modelleri rahatlıkla taşıyabilirler.

Oval yüzlüler ideal yüz biçimine sahip oldukları için istedikleri hemen her modeli seçmek gibi bir şansa sahiptir. Tek dikkat etmeleri gereken nokta gözlüğün yüze büyük veya küçük gelmemesi, yani elmacık kemikleriyle orantılı hizada bir gözlük seçmeleri gerekmektedir.
Elmas veya kalp biçimli yüzler, yani şakaktan geniş başlayarak çeneye doğru incelen yüz yapısı için daha köşeli ve düz hatlı, düşey kenarlı, kalın çerçeveli gözlükler iyi bir seçimdir. Ayrıca kedigözü tarzı da bu yüz biçimi için tercih edilebilir.

Kare yüz biçimi için daha yuvarlak hatlı, keskin olmayan, oval veya yumuşak kıvrımlı modeller uygundur.

Saç ve teninize uygun renk belirleme: Yüz biçimindeki zıtlık mantığını renk seçerken de kullanabilirsiniz. Örneğin soluk ten rengi olanlar canlı ve sıcak tonlarda, daha canlı ten rengi olanlar ise ten rengini bastırmayacak pastel tonlarda gözlük seçimi yapabilir. Saç renginde ise durum biraz daha farklıdır.  Saç rengi ve gözlük rengi arasında genel olarak bir uyum aranır. Saç tonu sarı veya kumral olanlar için altın rengi veya kahverengi çerçeveler uyumlu görünüm sağlarken, esmer saçlar için daha koyu renk çerçeveler tercih edilebilir.

Bu bilgiler doğrultusunda bu yılın trend gözlükleri arasından size en uygun modeli seçmek isterseniz en fazla çeşidi Atasun Optik’te bulabilirsiniz: https://www.atasunoptik.com.tr/tum-gunes-gozlugu-modelleri



0 Yorumlar

View My Stats