Eşarp Modelleri


     Eşarp kelime kökü olarak herhangi bir materyalden belirli aralıklarla sık bir şekilde örülmüş olan örtü olarak tanımlansa da hak arasında eşarp genel olarak başörtüsü olarak bilinmektedir.  Başörtüsü, başı bilhassa da saçı dışarıdaki yıpratıcı etmenlere karşı korumak amacıyla başın tamamını ya da belirli bir kısmını kaplayacak şekilde örtülen kumaş parçalarıdır.
Antik çağlardan günümüze dek cinsiyet fark edilmeksizin kullanılan eşarplar eski zamanlarda genellikle sosyal statü, dinsel simge ve asalet simgesi olarak kullanılırken günümüzde bu özelliklerinden sıyrılıp değişik amaçlar ve anlamlarla kullanılmaktadır. Her ne kadar eşarplar pek çok farklı amaç için kullanılsa da ülkemizde genellikle dini ve yöresel amaçlar için kullanılmaktadırlar ve bu amaçlara bağlı olarak çeşit bazında farklılık göstermektedirler.
Eşarplar bulundukları bölgelere ve kültüre göre şekil, desen ve boyut bakımından çeşitlilik göstermektedir. Eşarpların sadece bölge ve kültürle değişkenlikleri sınırlı kalmamış, kılık kıyafete göre de çeşitlilik göstermişlerdir. Günümüzde hemen her kıyafete ve renge uygun olarak eşarp bulunmaktadır. Özellikle tesettürlü bayanların gardıroplarından eksik olmayan eşarplar kıyafetlerde adeta tamamlayıcı bir görev üstlenmektedir.
Gündelik kullanımda üretildiği materyalin pek fazla önemi olmasa da giyim alanında eşarpların üretim maddeleri büyük önem arz etmektedir. Giyim sektöründe özellikle tivil ipek ve sura tercih edilmektedir. Her ikisi de %100 ipekten üretilen tivil ve suranın tek farkı kumaşın sertliği ve yumuşaklığıdır. Sura daha narin ve şekil alması zor bir kumaş iken tivil bunun tam aksine sert ve şekil vermesi kolaydır. Gerçi bu sertlik ve yumuşaklık durumu markadan markaya değişebiliyor. Eşarp alırken modeli ve renginden önce ürününüzü hangi tür kumaştan istediğinizi belirlemeniz sizin yararınıza olacaktır.
Online alış verişin altın çağında, giyim sektörü de bu popülerlikten nasibini almış durumda. Özellikle elbise ve ayakkabılarda mağazalardan çok artık online platformlardan alışveriş tercih edilmekte. Hepsiburada.com’ da istediğiniz tarzda uygun fiyata eşarp modelleri bulmanız mümkün. Hepsiburadabayan aksesuarları bölümünde eşarpları yanı sıra pek çok farklı bayan aksesuar ürünü bulabilirsiniz.


0 Yorumlar

View My Stats