Naturmax Nigeloil Çörek Otu Yağı Kapsülü
Merhaba herkese
Bugün sizlere sağlığımız için yaptığımız takviyelerden bahsedeceğim.Ben açıkcası sağlığım için çok düzenli ve dengeli beslenebildiğimi söyleyemem hele düzenli uykum hiç olmadı :) Ama genelde hayatı mutlu ve dengeli yaşamaya çalışıyorum yani bugün az uyuduysam yarın 1-2 saat fazla uyuyarak onu düzene sokmaya çalışıyorum. Ya da bugün fastfood yedi isem sonraki günlerde taze sebze ve bakliyatlar ile düzene sokmaya çalışıyorum.İlaç ve bitki çaylarına gelince ikisi de hiç sevmediğim şeyler. İlaçları mecbur kaldıkça içerim bitki çaylarını da aynı şekilde boğazım ağrımadıkça evdeki ıhlamur aklıma bile gelmez. Son aylarda da öyle yoğun bir tempoda yaşıyorum ki takviye almak zorunda hissediyorum. 3 ay kadar önce Naturmax Multivitex kullandım ve gerçekten bayağı faydasını gördüm. Daha dinç uyandım daha enerjik hissettim ve daha önemlisi o yoğunlukla hastalanmadım.10 gündür de Naturmax çörek otu yağı kapsülüne başladım. Faydalarını şişe bitince bu yazının sonuna ekleyeceğim ama nedir ne işe yarar kısmını aşağıya iliştiriyorum :))



 Çörek otu yağının; bin derde deva sunmasını destekleyen, içeriğindeki en önemli bileşen; TİMOKİNON dur.
Laboratuvardaki; soğuk sıkım tekniği sırasında timokinon muhafaza edilebilirken, uzmanlar; pazarlarda sıkılan çörek otu yağlarında, teknik yetersizliklerinden dolayı, sıkım esnasında bu içeriğin kaybolduğunu belirtiyorlar. (Prof.Dr. Murat Kartal'ın bu konudaki videosunu izleyebilirsiniz: VIDEO)

Pazardan alınan çörek otu yağı bu durumda faydalı olur mu? Araştırmakta fayda var...
(100 Eczacının yorumunu sorarsanız; bizler, Çörek Otu Yağını, Eczaneden almanızı öneririz.)

Hipokrat, Dioskorides ve İbni Sina tarafından tedavi amacıyla kullanıldığı bilinen çörek otu günümüz modern tıbbında da birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
ÇÖREK OTU YAĞI
  • Tohumlarında uçucu yağ, sabit yağ, protein, saponin melantin, nigellin ve tanen içerir.
  • Timokinon, ditimokinon, timohidrokinon, nigellon ve timol uçucu yağlardan bazılarıdır.
  • Yapılan çalışmalarda timokinonun pek çok kanser türünde hücre çoğalmasını durdurucu etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir.
  • Araştırmalar timokinon’un göğüs ve yumurtalık adenokarsinomu, kolorektal kanser, akciğer karsinomu, prostat kanseri gibi pek çok kanser çeşidinde hücrelerin proliferasyonu üzerine inhibitör etki gösterdiğini ortaya koymaktadır.
  • Çörek otu tohumlarından izole edilen nigellon’un histamin salgılanmasını önemli ölçüde engellediği gösterilmiştir. Çörek Otu yağının anti-enflamatuar, nefes borusunu genişletici ve gevşetici (spazmolitik) özelliği bulunmaktadır. Bu da astımda nefes darlığının tedavisine yardımcı olmaktadır.
  • %58 oranında Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri içerir. Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve enfeksiyonlara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı koruma sağlayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir. Bu oluşum sağlıklı hücreleri virüslerden koruyup tümör oluşumunu engeller.
  • Çörek otu yağının hiperlipidemi tedavisine yardımcı olarak kullanılabileceği ve buna bağlı kullanan kişilerde lipid peroksidasyonunu inhibe ederek, ateroskleroz gelişimini engelleyebileceği bildirilmiştir.
  • Ayrıca çok zengin bir vitamin ve mineral kaynağıdır; A, H, C, B1, B2 ve B6 vitamini ,selenyum, çinko, magnezyum ihtiva eder.
*
Nigeloil | Çörek Otu Yağı
KAPSÜL * 30 ADET
Eczanede Satış Fiyatı:  43,00 TL


KULLANIM ALANLARI
Çörekotu yağı ve timokinonunT hücrelerine ve immun yanıta aracılık eden hücrelerin artışını sağladığı ve immünomodülatör etki gösterdiği kanıtlanmıştır.
Çörek otu tohumlarından ayrıştırılan nigellon; histamin salgılanmasını önemli ölçüde engeller. 
  • Çörek otu yağının anti-enflamatuar, nefes borusunu genişletici (spazmolitik) özelliği astım ve nefes darlığının tedavisine yardımcıdır. 
  • Çörek otu; Genel bağışıklığın gülendirilmesinde, 
  • Alerjik rinit ve astım tedavisinde , 
  • Anne sütünün artırılmasında, 
  • Sindirimi düzenlemede, gaz, kabızlık için, ( Sabah aç karnına ılık su ile birlikte tavsiye ediyoruz. Hem tokluk hissi veriyor hem de metabolizmayı hızlandırıyor.)
  • Antioksidan, diyabet ve kolesterol tedavilerine destek olur.

İÇERİĞİ
* Her kapsülde 900 mg  SOĞUK SIKIM çörekotu yağı
* Sığır jelatini kapsül

KİMLER / NASIL KULLANMALI? 
* 4 yaş üstü ailedeki herkes, Tercihen aç karnına 

* 12 yaş ve üstündekilere: Günde: 1 veya 2 kapsül
* 4- 12 yaş; kapsülün yarısı, iğneyle delinerek verilebilir.

KİMLER KULLANMAMALI? 
Gebelik dönemlerinde, yeterli araştırma olmadığı için  kullanımı önerilmez. 

Buna karşın, emzirme döneminde süt arttırıcı etkisi için kullanılır.

0 Yorumlar

View My Stats