Merhaba herkese

Bugün sizlere ailecek çok sevdiğimiz ve sık sık yapmaya çalıştığım profiterol tatlısının yapılışını anlatacağım. Profiterol tatlısının püf noktalarını da yazacağım.

Öncelikle Malzemeler

Hamuru için

1 Su bardağı su
100 gram margarin ya da tereyağ
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 Su bardağı un
3 Yumurta

İçinin Kreması

2.5 Su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker (ben tatlı seviyorum çok tatlı sevmiyorsanız biraz azaltabilirsiniz şekeri )
1 yumurta
1 paket vanilya
1 kaşık margarin ya da tereyağ

Üzeri için

2.5 Su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu

Yapılışı

Tenceremize 1 su bardağı su ve 100 gram yağı ekliyoruz ve ocağı yakıyoruz. Kaynamaya başlayıp yağ eridiğinde içine 1 su bardağı unu ve tuzu ekliyoruz biraz daha kavurup altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğu zaman yumurtaları tek tek kırarak hamura yediriyoruz. Yani 1 yumurtayı kırıyoruz iyice yiyor hamur sonra 2. onu da yedirip 3. yumurtayı kırıyoruz.  Bu işi elle yapmayın hem çok yoruyor hem de tam yemiyor hamur. Ben robotla çırpıyorum varsa el mikseri ile de çırpabilirsiniz. Yapış yapış bir hamur olacak ve kaşıkla yağlı kağıda aralarını boş bırakacak şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişecek. Püf noktası ise 35 dakikayı doldurduktan sonra fırının düğmesini kapatıp fırının kapağını hiç açmadan 15-20 dakika daha tutuyoruz ki kabarıp içleri boşalan profiterol toplarınız sönmesin.


İçinin kreması için süt şeker yumurta un ekleyip pişiriyoruz. Koyulaşmaya başlayınca altını kapatıp içine vanilya ve yağı ekliyoruz. Karıştırarak soğutun ki kaymak tutmasın iç kremanız.

Üzerinin çikolata sosunu da süt ve paket sosu pişirip koyuyoruz. Böylece tüm malzememiz hazır.



Çikolata ve iç kremasını sıcakken eklerseniz toplarınız yumuşar ve yapış yapış olur. Bu yüzden iç kreması ılıyınca topları ister delip şırınga ile ister kesip arasını kaşıkla dolduracak şekilde hazırlıyorsunuz. Servis yaparken de çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun

0 Yorumlar

View My Stats