Merhaba herkese
Bugün sizlere çok eğlenceli bir o kadar da hayat dersi dolu bir kitaptan bahsedeceğim. Yazarı Uzman Doktor Burcu Serra Şentekin. Kitap Pagoda yayınlarından temmuz 2016 da çıkmış. Elimdeki ilk baskısı.




Kitap da bir doktor yaşadıklarını mizahi bir dille anlatıyor. Hemen hepimizin yaşadığı ruhsal bunalımlar ve depresyonlar karşısındaki tavrı ve yaşadıkları neden-sonuç anlatımıyla güçlendirilmiş. Ben okurken bitmesin diye çok yavaş okumaya çalıştım ama kitap bir solukta okunacak türde. Dili çok akıcı ve günlük hayatta Burcu hanımla dertleşiyor gibi okudum. Sevmediğim tek yönü beklediğimden kısa olması oldu 22. bölüme geldiğimde eee nerede bunun gerisi dedim :)

Bölüm 15 i tekrar tekrar okudum çünkü tam benimle örtüşüyordu. Hani sizlere de olur mu bilmem hangi konuda sıkıntım varsa o konu hakkında bir kitap ve o sıkıntıyı doğuran şey hakkında bir yazı çıkar karşıma ister tesadüf deyin ister tevafuk ama bana çok sık olur. Bunun bana yollanmış bir işaret olduğuna inanırım ve ben bu işaretleri elimden geldiğince çözmeye çalışırım.

Tam çevremdeki menfaatçi kişilerle ilgili bir sıkıntı yaşadığım dönemde tanıştım Burcu hanımla bir süre arkadaşlık ettik sohbet ettik ve bir süre sonra kitabı hakkında konuştuk ve sağ olsun bana yolladı kitabını. Ben de  büyük bir hevesle okudum. İlk tepkim çok beğendim oldu ve Burcu hanımında ilk tepkisi - beğeneceğini biliyordum :)



Kitabın arka kapağındaki çok beğendiğim yazı ;

Her gün yalanlarla avutup hayatınızın muhteşem olduğuna kendinizi inandırmaya çalışmayın.

İş arkadaşlarınızın en az bir tanesinin CAN olduğuna, eşinizin en azından diğer eşlerden daha iyi olduğuna defalarca hayal kırıklığı yaşamanıza rağmen, en azından, bir yakın arkadaşınız olduğuna her şeye rağmen, şükür ki, çocuğunuzun bir çok çocuktan daha vefalı olduğuna, gittiğiniz doktorun, çok şükür ki bir çok kişinin gittiği doktordan daha iyi olduğuna...inanmaya çalışmayın.

Hayatınızda her şeyin (en) olmasa da (ehh) olduğuna inanarak yaşayan ölüler olduğunuza hala inanmayın. Başkalarının dublörlüğünü yaparak bu hayatı geçirirken, size 'işin bitti gidebilirsin' denildiğinde, o başkalarına 'MENFAATCİSİN' diye haykırmayın... yanılırsınız...

Kendi hayatına sahip çıkmadan, kendi bilincini oluşturmadan, kendi kurallarını koymadan, başkalarının yaşam bahçelerinde gezen, başkalarının akciğerleri ile nefes alan insanlar olduğunuz sürece, 'Bİ'MENFAATİME BAKIP ÇIKACAĞIM'' diyen misafirleriniz olacaktır. Sizden yararlandığını düşündüğünüz insanlar; kapısında 'KAPATIYORUZ' yazan bir dükkandan indirimle eşya alır gibi, güveninizi, özleminizi, arkadaşlığınızı ve belki de hayatınızı düşük bedele alıp götürürken, NEDEN diye soracağınız tek kişi KENDİNİZSİNİZDİR... bu kitap bunu anlatıyor...

Hala parazit gibi yaşamanın size bir şey katmayacağını, aslında menfaatçi dediğiniz insanların, kendi hayatlarının çerçevelerini çok iyi belirleyip, başkalarından eksiklerini tamamladığını, aslında MENFAAT diye bir kelime olmayıp olmak istediğiniz insanların adını MENFAATÇİ koyduğunuzu anlatıyor.

Kitabı almak isterseniz İdefixde şu anda 10.95 tl ye satılıyor.




0 Yorumlar

View My Stats