Güneş Koruyucu Ürünler Hakkındaki Fikirlerim


Merhaba herkese

Bugün sizlerle güneş bakım krem ve spreylerinden kullandığım ürünler hakkındaki fikirlerimi paylaşacağım. Kimseyi sıkmamak adına içeriklerinden bahsetmeyeceğim sadece kullandığımda beklentilerime cevap verip vermediklerini anlatacağım;

Öncelikle kullandığım ürünlerin hiçbirisi alerjik bir reaksiyona sebep olmadı bu yüzden bu şekilde bir sıkıntı yaşamadık.



Bu sene  yazın 8 farklı ürün vardı elimde. Kışında kullandığım ürünle birlikte 9 ürün hakkındaki tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım. Sadece denizde değil çocuklarım dışarıda oynarken bile güneş koruyucu ürünleri kullandığım için bayağı bir deneyim elde ettim.


Öncelikle Bilboa dan bahsedeyim. Kokusu hafif ve etkisi kalıcı güneş sonrası kremi. Benden çok Kayra kullandı. O severek kullandığını söylüyordu. Sürüldüğünde rahatlık veriyor ama olmasa da olur. Yani cildi sürüldüğü an rahatlatıyor ama uzun süreli bir nem sağlamıyor. Sanırım tekrar almam

Bella b SPF 40+ ise çocuklar için üretilmiş olsa da kesinlikle çocuklara göre değil. İlk gün Mirza için kullandığımızda Mirza resmen istakoz gibi kızardı. Daha ileri ki zamanlarda da kullandığımızda aynı şekilde işe yaramadığını gördüğüm için direk eledim. Asla tekrar kullanmayacağımız bir ürün.




 Belleza güneş losyonu parfümlü kokusu dışında sevdiğim bir ürün oldu. Spreyli ambalajı sayesinde kullanımı da rahat oldu. Gerçekten yüksek koruma sağlıyor. Tekrar almak ve kullanmak isteyeceğim bir ürün.


Garnier Ambre Solaire koruyucu yüz kremi özellikle kendim için almıştım. Çünkü her sene yaşadığım kabusum olan kapkara bir surat ile tatilden dönmek istemiyordum. Ancak maalesef garnierden de umduğumu bulamadım. Ne kadar sık kullansam da ya kalıcılığında ya da korumasında eksiklikler vardı ki benim yüzüm gene fazlasıyla yandı.


Bebak kışında kullandığım bir ürün. Hatta kışın dışarı çıkarken özellikle dağ yürüyüşlerimde nemlendirici olarak bile kullandığım bir ürün. Yazında özellikle eşim severek kullandı ve memnun kaldık. Tek sıkıntısı tüpte oluşu hani spreyli olsa çok daha sevdiğimiz bir ürün olacaktı. Kokusu da koruması da olması gerektiği gibiydi bizden geçer not aldı.


Bioderma Photoderm kid özellikle Mirza için almıştım. Çünkü o da benim gibi hemen kızarıp üzerine yanan bir tene sahip. Biodermanın da kokusunu sevdim. Tatbik ederken de zorlanmadım ancak hani beklentilerimin altında kaldı diyebilirim. Yani çocuk için kullandım ama özellikle omuz bölgesi sürekli kullandığımız halde yandı soyuldu tekrar yandı bence yeteri kadar koruyamadı. Tek iyi yanı sürüşünün kolay olması ve kokusunun güzel olması ve yeterince nemlendirme özelliğinin olması . Mirza için bir daha ki kullanımım da sanırım en az 1 hafta daha güçlü bir ürün kullandıktan sonra biodermaya devam ederim.



Vichy de gene yüzüm için aldığım ve kullandığım ürünler arasındaydı. Vichynin de koruması bana göre yeterli değil kokusunu da sevmedim. Hani birçok vichy ürününü çok sevmeme rağmen güneş bakım kreminden memnun kalmadım. 

Sky Face ise sağlıklı ve güzel bronzlaşmak için özellikle eşimin kullandığı bir ürün oldu. O çok memnun kaldı. spreyli oluşu kullanım kolaylığı sağladı. 



Bunların dışında kışın bir de bioderma cicabio 50+ kullandım. Gerek ambalajının kolay taşınıyor olmasından (çantamda taşıması da çok kolay) gerekse hoş kokulu olmasından dolayı kışın bol bol kullandım. Lekelere karşı olduğu için almıştım. Lekeleri gidermede etkili mi bilmiyorum ama koruma konusunda benden geçer not aldı.Yüzüm için severek kullandığım bu ürünü de sizlere tavsiye ederim.


Sizler özellikle yüz için hangi güneş koruyucu ürünleri kullanıyorsunuz? Bir de çocuklarınız için hangi ürünleri tavsiye edersiniz ?











0 Yorumlar

View My Stats